top of page
  • Foto van schrijverMijke

Curly wave pack, hoe werkt het?

Hey Curlies,


Ondertussen kreeg ik enkele vragen binnen over welke producten geschikt zijn voor krullen of welke shampoo en conditioner best is voor krullend haar.


Alle types shampoo en conditioner zijn geschikt voor alle haartypes. Ik geloof zelf niet echt in heel kleine wijzigingen aanbrengen aan een formule om deze dan te promoten voor een bepaald haartype.


Wat ik wel deed is ervoor zorgen dat de shampoo subtiel de hoofdhuid reinigt en dus geen agressieve schuimende stoffen in de bars zitten.


Voor curlies is het heel belangrijk dat bepaalde stoffen vermeden worden, sulfaten, parabenen, siliconen, petroleum derivaten enzovoort.


Ik gebruik deze stoffen niet in mijn producten waardoor ze geschikt zijn voor krullend haar.


Ik heb speciaal voor mensen met krullend haar een set producten ontwikkeld om curlies te verwennen en hun krullen te boosten . Ik heb deze set op de website 'curly wave pack' genoemd.


De varianten kun je dus vrij kiezen maar de routine op zich is belangrijk voor krullend haar.


  1. Je wast je haar met de shampoo bar, let erop om enkel de hoofdhuid te reinigen en niet teveel shampoo te gebruiken, krullen hebben minder reiniging nodig dan sommige andere haartypes

  2. Vervolgens breng je de conditioner aan op het haar. Voor krullend haar mag deze overal aangebracht worden. Laat een paar minuten inwerken en spoel af

  3. Laat je haar behoorlijk nat en breng de leave-in conditioner aan op het haar. Als je haar niet nat genoeg is dan zal je haar meer friseren, water is de sleutel om ervoor te zorgen dat je product goed opgenomen wordt. Als je voelt dat er voldoende product op je krullen zit, dan 'scrunch' je je krullen goed zodat ze goed gevormd worden. Je kunt hierna ook nog met een microvezelhanddoek je haar scrunchen om zo het overtollig water wat te verwijderen

  4. Hierna kun je gerust nog je eigen stylingproducten gebruiken zoals mousse of haargel om je krullen nog langer gedefinieerd te houden (ikzelf gebruik een haargel)

  5. De leave-in kun je ook nog gebruiken om 's morgens je krullen terug 'wakker' te maken. Spray water op je haar, wrijf de leave-in tussen je handen en breng aan op de lengtes, welcome back curls!

Er zijn veel verschillende types krullen dus de hoeveelheid leave-in die nodig is kan verschillend zijn, dit moet je even testen.


Krullen zijn als de golven van de zee, wispelturig, soms wild en soms vlak.


Laten we vooral samen trots zijn op onze mooie krullen, ervoor zorgen dat ze op hun best zijn, dat kan met de routine van O'seap.43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page